login

Besøkende

Vi har 20 gjester og ingen medlemmer på besøk.


Offentlig info

Oppdatert hjemmeside finnes her: Norsk Modell og Dampforening (nmdf.no)

Der vil all ny informasjon legges ut fra nå av. 

 

Siden du er på nå inneholder kun historisk informasjon.

 

NMDF

Regler og retningslinjer for NMDFs diskusjonsforum.

 

 

 

«Nettikettereglene» er hentet fra boken «Netiquette» av Virginia Shea og har blitt litt omstrukturert for å passe til vår forening.

 

God folkeskikk gjelder overalt – også på Internett. Her har du enkle retningslinjer for hva som er god oppførsel i forbindelse med vårt diskusjonsforum.

 

1. Husk mennesket
Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg. Når du kommuniserer gjennom en datamaskin er det lett å glemme at det er et levende menneske du kommuniserer med. Behandle de du møter på nettet med samme respekt som de du møter ansikt til ansikt.

2. Følg samme regler «online»
Det finnes ingen egen moral og etikk for Internett. Følg de samme lovene, reglene og retningslinjene på nettet som i hverdagen.

 
3. Vit hvor du er
Forskjellige forum har forskjellige omgangstoner. På et allment diskusjonsforum kan du skravle og formidle rykter, men på en seriøs, faglig mailingliste gjelder andre regler. Sett deg inn i reglene og omgangstonen for forumet før du begynner å kommunisere – eller som det heter på engelsk: «Look before you leap» - se før du hopper!

4. Respekter andres tid og båndbredde
Meldingene du legger ut på Internett ber om andres tid og oppmerksomhet. Vær sikker på at du ikke kaster bort andres tid, og at du ikke farer med tomprat. Vær spesielt oppmerksom når du deler bilder eller andre store filer – er bildet verdt tiden det tar å laste det ned?

5. Ta deg best mulig ut
På nettet vet ikke de du møter hvordan du ser ut eller hvem du er.  De må bedømme deg ut fra andre kriterier: hvordan du skriver, og hva du skriver om. Forsøk å ta deg best mulig ut: luk vekk skrivefeilene, og pass på at du ikke fremstår som uvitende ved å skrive om ting du ikke har kunnskap om.

6. Del din kunnskap
Internett ble laget for å dele kunnskap. Når noen stiller et spørsmål i en diskusjonsgruppe, er det god skikk å svare så godt man kan. I tillegg til å gi gode svar kan du gjerne poste tekster om emner du vet mye om i passende fora.  Kunnskap er verdifullt, og blir bare mer verdt når den deles med andre.

7. Kontrollerer «flammekriger»
Når en debatt i en diskusjonsgruppe spinner ut av kontroll, kalles det ofte en «Flame war» (flammekrig). Temperaturen blir høy, følelsene tar overhånd og snart hagler ukvemsordene og fornærmelsene. «Flammekrig» kan være veldig moro, og er en viktig del av nettkulturen. Men pass på at flammingen ikke tar helt overhånd; ikke bær nag til tidligere motstandere i flammekriger, og husk på å begrave stridsøksen når debatten er over.


8. Respekter andres privatliv

Får du tak i andres brukeridentiteter og passord, kan det være mulig å lese deres e-post, å poste beskjeder i deres navn eller å utgi seg for andre faktiske personer. Dette er ikke bare et seriøst brudd på all mulig folkeskikk, det er også ulovlig og vil ofte føre til utestenging fra forumet det gjelder. – Det kan også få rettslige følger!

9. Ikke misbruk din makt
Som administrator for en diskusjonsgruppe har du en viss makt. Noen blir helt beruset av denne makten, og misbruker makten for å fremme egne syn. Ikke la det skje med deg.

10. Tilgi andres feil
Alle var engang en nybegynner, eller en «newbie» eller «Noob» som de ofte kalles på nettet.  Ikke alle har lest denne artikkelen heller. Så når noen gjør en feil eller bryter med god nettikette – tilgi dem. Tenk deg om to ganger før du påpeker småfeil, skrivefeil og mindre brudd på nettikette. Hvis du påpeker feilen, vær høflig og gi konstruktive råd.
Om du har spørsmål til foreningen eller andre ting du gjerne vil underette oss om, vennligst send en mail til:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og vi vil svare deg så rask som mulig

 

Vennligst sjekk de nye hjemmesidene våre: nmdf.no for oppdatert informasjon: Norsk Modell og Dampforening (nmdf.no)

 

Medlemskap i NMDF

Medlemskap i foreningen er åpen for alle, og har som mål å forene de som har interesse av å bygge modeller av mekaniske innretninger så som lokomotiver, dampmaskiner, andre motortyper, verktøyutstyr (for å hjelpe til å lage modeller) o.l. Gjennom medlemskap kan hver av oss i foreningen benytter hverandres kunnskaper til alles beste. Om du mener du ikke kan bidra med noe er det sikkert at du vil kunne motta og nytiggjør en del av informasjon som er tilgjengelig. Informasjon til og fra medlemmene ordnes stort set via Internettet, da tidligere erfaring viser at bruk av vanlig brevkommunikasjon ikke er tilstrekkelig. For de som ikke har mailadresse på internett, sender vi ut info via SMS. Foreningen deltar aktivt på Norsk Teknisk Museum 2 ganger i året og bygger jernbane på Sørumsand på Tertittens tomt. Her blir det 5" og 7 1/4" sporvidder.  Mer informasjon fåes ved å stile brev til foreningen via vår "postkasse" funksjon. 

Praktisk sett, om du ønsker å være medlem bør du sende følgende kontaktinformasjon til foreningens postkasse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller direkte til foreningens kasserer: Jan Mathisen mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

- Fornavn og etternavn
- Postadressen
- Telefonnummere - både privat, på jobb (om det er aktuelt) samt din mobilnummer, om du har en.
- e-mail adresse (r)
- Interessefelt (ikke så nødvendig i første omgang, men allikevel ønskelig).

Du vil dermed få en anmodning om kontingentinnbetaling (for tiden kr.300,- pr.år) og du vil bli innskrevet som medlem i medlemskartoteken vår. Dette betyr at du kan bl.ann. gå inn på forumet på nettsidene våre og delta aktivit i diskusjonene der. Du vil også bli løpende orientert om andre medlemsaktiviteter. Det vil også bli sendt ut et medlemsblad, Lurendreieren (Norges beste medlemsblad!) til alle, som vil inkludere informasjon om alt som har skjedd den siste tiden samt hva som er planlagt  for fremtiden. Denne sendes ut 3 ganger om året. Vårt årsmøte holdes normalt på Norsk Teknisk Museum i februar hvert år.

Så velkommen skal du være!

 

Vennligst sjekk de nye hjemmesidene våre: nmdf.no for oppdatert informasjon: Norsk Modell og Dampforening (nmdf.no)

Alle har en eller annen gang sett en flott modell av et lokomotiv, ei klokke, en motor eller maskin, og sagt at den ville jeg gjerne ha bygget. Men tenkt at dette kan ikke jeg klare. Det er mange i Norge som har tilgang til en dreiebenk og/eller annet maskinverktøy. Eller som har yrkesutdanning i maskinfag uten å ha benyttet seg av muligheten.

I andre land, især i England, er det mange med "10 tommeltotter" som er organisert i klubber for modellbygging. Leger, prester, politimenn og andre - uten noen "praktisk" yrkesutdannelse - klarer likevel fint å bygge flotte modeller. Mange av disse har fått sin "amatør-ingeniør utdanning" ved å være medlem i en forening hvor de fikk hjelp og støtte til å komme igang med en slik hobby.Webdesign ©2014 Web Norge. Publisert med Joomla 2.5 CMS