login

Besøkende

Vi har 38 gjester og ingen medlemmer på besøk.


Vennligst sjekk de nye hjemmesidene våre: nmdf.no for oppdatert informasjon: Norsk Modell og Dampforening (nmdf.no)

Alle har en eller annen gang sett en flott modell av et lokomotiv, ei klokke, en motor eller maskin, og sagt at den ville jeg gjerne ha bygget. Men tenkt at dette kan ikke jeg klare. Det er mange i Norge som har tilgang til en dreiebenk og/eller annet maskinverktøy. Eller som har yrkesutdanning i maskinfag uten å ha benyttet seg av muligheten.

I andre land, især i England, er det mange med "10 tommeltotter" som er organisert i klubber for modellbygging. Leger, prester, politimenn og andre - uten noen "praktisk" yrkesutdannelse - klarer likevel fint å bygge flotte modeller. Mange av disse har fått sin "amatør-ingeniør utdanning" ved å være medlem i en forening hvor de fikk hjelp og støtte til å komme igang med en slik hobby.

 


Vi startet i 1986 en forening for å hjelpe hverandre igang med å bygge utstillings modeller eller fungerende miniatyrer av damplokomotiver, dampmaskiner, damptraktorer, flymotorer og andre små forbrenningsmotorer, klokker, maskinverktøy, båtmaskineri m.m. Etterhvert ser vi også at selv vår blomstrende fantasi ikke strekker til når det gjelder å definere hva vår interesse omfatter. Rett som det er dukker det opp noen som har laget en inretning som vi kan forholde oss til. Det som vel kan sies å være fellesnevneren er at det er lagt betydelig egeninnsats i objektet, og at det er en mekanisk innretning.

Vi disponerer i dag et eget transportabelt jernbanespor i 5" og 7.25" med en lengde av ca. 70m. Dette benytter vi som "trekkplaster" ved å kjøre barn i alle aldre. Det har etterhvert blitt tradisjon at vi kjører på åpningsdagen for Norsk Jernbanemuseum på Hamar i Mai. Så det er et arrangement vi med stor sikkerhet kan si er gyldig uansett årstall. Fra og med år 2002 kjører vi på fast anlegg i Hamar. Det er en oval rundbane på ca 110m med stasjonsområde.

Vi vil forøvrig bruke denne web-side som oppslagstavle for andre arrangementer vi stiller på. Velkommen for en prat, ikke minst dersom du mener du driver med noe som kan interessere oss, eller du interesserer deg for noe av det vi driver med.Webdesign ©2014 Web Norge. Publisert med Joomla 2.5 CMS